joi, 17 mai 2007

Never say never

Întotdeauna am fost de părere că "niciodată să nu spui niciodată", că fiecare îşi găseşte naşul, fie că acest naş este reprezentat de o persoană sau de o situaţie care efectiv te face să reacţionezi aşa cum nu ai crezut că o s-o faci vreodată.
Este şocant că atunci când crezi că te cunoşti cât de cât bine, crezi că ştii cum vei acţiona în anumite situaţii şi deodată ... boom!! ... nu te mai recunoşti, nu ştii ce anume te determină să faci exact invers de cum credeai sau de cum sfătuiai pe alţii să facă în situaţii similare.
Recunosc că uneori e foarte interesant să apară o persoană în viaţa ta şi să te surprindă plăcut, să îţi arate că lumea nu e chiar atât de rea, că cei de lângă tine nu sunt chiar atât de... şi de... şi deodată totul pare mai frumos.
Dar adevăratul naş e acela care te face să devii un mieluşel, tu care erai un mare taur şi credeai că nimic nu te va mai surprinde. Deodată devii vulnerabil în faţa celuilalt, al naşului care, conştient sau inconştient, te domină şi te face să devii altă persoană decât erai.
Oricum ar fi, sunt de părere că merită cu orice preţ să trăieşti clipe cât mai diferite, cu reacţii cât mai diferite. Oricât de greu ar fi, toate acestea te vor face mai puternic.

Niciun comentariu: