luni, 2 iulie 2007

Barbat+femeie=prietenie?

Nimic nu este mai interesant decat sa stai de vorba ore intregi cu un(o) bun(a) prieten(a) cu care poti discuta orice, dar absolut orice... Si mai interesant este atunci cand prietenul(a) este de sex opus. Stiu ca este un subiect foarte controversat si multi ma vor contrazice gandind ca nu exista prietenie sincera intre doi oameni de sex opus.

Un punct de vedere obiectiv este acela al definitiei prieteniei: sentiment de simpatie, de stimă, de respect,de empatie, de încredere, de ataşament reciproc care leagă două persoane, unde una îi doreşte binele celeilalte; legătură care se stabileşte între persoane, pe baza acestor sentimente. Astfel, condiţia ca persoanele să fie de acelaşi sex nu este una sine qua non. Dacă se întrunesc cumulativ condiţiile ce rezultă din elementele definiţiei date puteţi considera că aveţi un prieten.

Din proprie experienta sustin cu tarie ca da, pot exista relatii foarte stranse de prietenie intre un baiat si o fata si ma consider norocoasa din acest punct de vedere. Bineinteles, nu as renunta la prietenele mele pentru nici un baiat dar discutiile cu baietii sunt intotdeauna mai "nonconformiste".
Este adevarat ca cei doi se pot apropia mult mai mult dupa ce a existat o eventuala idila, dar asta nu este de condamnat...ba chiar poate fi o dovada de maturitate din partea amandurora.

Exista in viata mea cel putin un barbat care a spart toate prejudecatile legate de prietenia intre doua persoane de sex diferit. Nu numai ca eu nu il pot privi decat ca pe un frate mai mare, dar stiu si simt ca nici el, nici o secunda nu ma priveste decat ca pe sora mica :))

Nu stiu ce oameni aveti voi in viata voastra, dar daca nu aveti asa un prieten... sa va cautati.

2 comentarii:

Anonim spunea...

1. nu exista prietenie. sau exista prea rar sa o fi simtito vreunul dintre noi.
2. barbat+femeie poate sa duca inevitabil spre ceva mai mult decat prietenie.
3. parerea mea este ca prieteniile cele mai oneste apar intre un barbat si o femeie. psihologic vorbind 2 femei nu se inteleg intre ele... mereu se mananca de fund una pe alta. iar 2 baieti mereu au ceva de impartit... (nu neaparat femei) acelasi blogger. X.

Anonim spunea...

Cu siguranta exista prietenie intre un baiat si o fata. Dovada sunt site-urile de genul: http://www.eintalniri.ro/