duminică, 29 iulie 2007

(I)Moral

Cine decide ce este bine si ce este rau, limita dintre moral si imoral?
Ideea de moral se naste in sanul familiei, cand mama iti spune sa nu intri in vorba cu strainii, sa nu fumezi pe strada, sa nu injuri, sa nu te imbeti si asa mai departe. De ce? Ca asa se cuvine, ca asa este moral. Este vorba de sex, de credinte, de placeri, de moduri de exprimare, de moduri de interactiune. Este imoral faptul care jeneaza simturile celor mai multi.
Nu pot sa nu ma gandesc la ideea stupida ca barbatul are voie si fata nu. Nu cred in totalitate in egalitatea sexurilor, nici n-as avea cum... Dar traim in aceeasi societate, ne influentam unii pe altii, barbati sau femei si deodata, stop! tu nu ai voie, tu esti femeie!
Eu prefer sa cred ca fiecare este pentru sine, tinand sau nu cont de gura lumii. Intr-o lume unde fiecare are dreptul la viata si decizie...si fiecare are aceleasi libertati la propriile alegeri si decizii ca toata lumea.

PS: Voiam sa scriu mai mult, mai direct, mai personal dar poate nu este moral....

3 comentarii:

Anonim spunea...

hmmm m-ai cam dezamagit,unele fraze nu sunt coerente.dar eu inteleg ce vrei sa spui,te-ai certat cu sarah jessica parker???

Anonim spunea...

Total de acord. E o premisa gresita sa credem ca pentru o femeie nu este moral sa se imbete, sa agate un barbat, sa se drogheze... si sa privim un barbat cu o atitudine mai ingaduitoare. blogger X

Mermaid spunea...

Cititorul meu fidel, blogger X, ma faci tot mai curioasa sa-ti aflu identitatea :)